Návrh laboratorního modelu mostového jeřábu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá návrhem laboratorního modelu mostového jeřábu, který bude dále využíván na ÚADI k identifikaci silových účinků a k verifikaci řídících algoritmů automatizovaného jeřábu. Náplní této diplomové práce je navrhnout most a kočku laboratorního mostového jeřábu s nosností 10 kg a o pracovním prostoru 2 m x 2 m x 3 m. Konstrukce jeřábu je převážně z hliníkových lehčených profilů. Dále jsou navrženy jednotlivé pohony pojezdů a pohon pro zdvihové ústrojí.
This thesis describes the design of a laboratory model of the bridge crane, which will be further used for Internal Combustion Engines to identify the forces in and verificationof control algorithms, automated crane. The aim of this thesis is to design a bridge and a cat laboratory bridge crane with a carrying capacity of 10 kg and work area 2 m x 2 m x 3 m crane mostly of lightweight aluminum profiles. Furthermore, it includes variousdrives and drive for the lifting mechanism.
Description
Citation
ŠPONAR, P. Návrh laboratorního modelu mostového jeřábu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automobilní a dopravní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Miroslav Rousek, CSc. (předseda) doc. Ing. Miroslav Škopán, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Břetislav Mynář, CSc. (člen) doc. Ing. Jiří Malášek, Ph.D. (člen) Ing. Emil Machač (člen)
Date of acceptance
2011-06-15
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO