Použití sklovláknitých geomříží do asfaltových vozovek

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se zabývá používáním sklovláknitých geomříží do souvrství asfaltových vozovek. Tyto prvky se používají jako výztužné materiály v konstrukci vozovek především pro částečnou eliminaci či oddálení tvorby trhlin ve vozovce a pro přenos tahových zatížení, která se roznášejí do podkladních vrstev. V rámci bakalářské práce byly testovány vlastnosti asfaltových souvrství vyztužených geomřížemi pomocí vybraných funkčních zkoušek a bylo také sledováno chování geomříží mezi asfaltovými vrstvami. Tato práce zároveň zkoumá, zda jsou tyto běžně používané funkční zkoušky prakticky použitelné pro asfaltová souvrství se sklovláknitými geomřížemi.
The bachelor thesis deals with the use of fiberglass grids in asphalt layers. These materials are used as reinforcement materials in road construction primarily to partially elimination or delay the formation of cracks in the roadway and to transfer the tensile loads that are distributed to the sub-layers. The bachelor thesis tests the properties asphalt layers reinforced by geogrids by using selected functional tests and also was monitored their behavior between asphalt layers. At the same time, the thesis determines whether these functional tests are practically applicable for asphalt layers with fiberglass grids.
Description
Citation
SADIL, D. Použití sklovláknitých geomříží do asfaltových vozovek [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Ing. Petr Hýzl, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Jan Pavlíček, CSc. - místopředseda, Ing. Pavel Šperka - tajemník, Ing. Ondřej Dašek, Ph.D. - člen, Ing. Radka Matuszková - člen, Ing. Manar Chaker - člen, Ing. Zdeněk Kaška - člen,
Date of acceptance
2019-06-12
Defence
Student Dominik Sadil seznámil komisi s obsahem své bakalářské práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad bakalářskou prací ~Použití sklovláknitých geomříží do asfaltových vozovek~ reagoval výborně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO