Návrh podchodu pod železniční tratí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem bakalářské práce je návrh železobetonového podchodu pod železniční tratí. Konstrukce podchodu byla uvažována jako uzavřený rám, který je založený plošně na pružném podloží. V práci byl řešen jeden dilatační celek o délce 11 m z celkové délky 63 m. Pro výpočet účinků zatížení byl použit program Scia Engineer, výkresy byly rýsovány v programu AutoCAD a posouzení s výpočty bylo provedeno pomocí MS Excel a ručně. Konstrukce byla navržena a posouzena dle platných norem na mezní stav únosnosti a mezní stav použitelnosti.
The object of my bachelor thesis is a plan of reinforced concrete subway under a railway line. The structure of this subway is proposed as a closed frame which is areal estabilished on a flexible subsoil. From the total length of 60 meters there was resolved one dilatation unit with with the total length of 11 meters. For calculation of load impacts was used software Scia Engineer, drawings were draft in AutoCAD program and adjudication with computing was implement by MS Excel and by hand. The evaluation of ultimate limit state and service ability limit state was made in accordance with the codes currently in force
Description
Citation
ROTROEKLOVÁ, P. Návrh podchodu pod železniční tratí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
doc. Ing. Ladislav Klusáček, CSc. - předseda, Ing. Radim Nečas, Ph.D. - místopředseda, Ing. Lukáš Bobek - tajemník, Ing. Kristína Bezručová - tajemník, doc. Ing. Ivana Laníková, Ph.D. - člen, Ing. Michal Požár, Ph.D. - člen, Ing. Jiří Chalabala - člen,
Date of acceptance
2019-06-13
Defence
Studentka Petra Rotroeklová seznámila komisi s obsahem své bakalářské práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad bakalářskou prací ~Návrh podchodu pod železniční tratí~ reagovala výborně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO