Lávka pro pěší přes řeku Svratku v Brně

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem bakalářské práce je návrh lávky o jednom poli přes řeku Svratku v Brně. Pro posouzení byla ze tří variant vybrána varianta obloukové konstrukce s osově zavěšenou mostovkou na ocelovém oblouku. Jedná se o samokotevnou konstrukci, kdy je tahová síla eliminována předpětím v ose mostovky. Pro výpočet vnitřních sil byl využit program Scia Engineer 18.1, kde byly vytvořeny dva modely. Jeden prutový pro podélný směr a deskový s žebry pro příčný směr. Návrh a posudky konstrukce jsou řešeny dle aktuálně platných norem a předpisů.
The subject of this bachelor thesis is the structural design of a one span pedestrian bridge over the Svratka River in Brno. The arch bridge with axially suspended deck on a steel arch was chosen for the assessment out of three options. It is a self-anchored structure, so that the tensile force in the deck must be eliminated by prestressing. For the calculation of internal forces the Scia Engineer 18.1 program was used. Two models were created – one for the longitudinal direction, the second one for transverse direction. Structural design was handled according to the valid standards and regulations.
Description
Citation
ŠKRABAL, J. Lávka pro pěší přes řeku Svratku v Brně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
doc. Ing. Ladislav Klusáček, CSc. - předseda, Ing. Radim Nečas, Ph.D. - místopředseda, Ing. Lukáš Bobek - tajemník, Ing. Kristína Bezručová - tajemník, doc. Ing. Ivana Laníková, Ph.D. - člen, Ing. Michal Požár, Ph.D. - člen, Ing. Jiří Chalabala - člen,
Date of acceptance
Defence
Student Jan Škrabal seznámil komisi s obsahem své bakalářské práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad bakalářskou prací ~Lávka pro pěší přes řeku Svratku v Brně~ reagoval výborně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO