Vinařství Válka Nosislav

Abstract
Na základě moji studie výtvořené v druhém ročníku bakalářského studia na stavbení fakultě, je zpracovaná nasledující bakalářská záverečná práce, která dale pokračuje do stupně Dokumentace pro stavení povolení a Dokumentace pro provádění stavby. Temou práce je Rodinné vinařství Válka v obci Nosislav. Zadáním bakalářské práce je rodinné vinařství Válka. Základní ideou mého návrhu bylo vytvořit moderní komplex pro výrobu vína a penzion pro lídi, kteří se rozhodli návštívit vinařství pro degustaci. Mnou byly navřené objekty pro výrobu, prodej a bydlení. Rodinné vinařství obsahuje dům vinaře, prodejnu burčáku, velký sklad (lahvovnu), expediční sklad, tankovou halu, lisovnu, několik kolen pro skladování přístrojů a parkování traktorů, dům č.153, ve kterém je rozmístěna administrativa, šatna brigadniků a byt babičky. Na odděleném pozemku přes ulici Masarykova je umístěn penzion. K výrobní části patří sklady, tanková hala a lisovna. Její konstrukce se skláda z ocelových prvků: sloupů, trámů a vaznkíků. Fasády výrobních staveb jsou ze dřevěného obkladu a falcového plechu černé barvy. Stavby májí sedlovou a pultové střechy. Ostatní stavby májí zděný systém. Fasáda domu č.153 je vyplněná z bílé omítky. Objekt restaurace se nachází na jihozápadní straně pozemku, má pravoúhlý půdorys a dva nadzemních podlaží. 1.NP je částečně zapuštěn do terenu, na 2.NP stěna severovýchodní strany se skládá ze skleněné fasády se vstupem do areálu penzionu z důvodu osvětlení prostoru. Na vrcholu pozemku řada ze třech bytových staveb tvoří penzion. Každý dům převyšuje k němu přilehlý na půl metru. Tímto způsobem vyznačují neprostý charakter pozemku. Objekty májí pravoúhlý půdorys, nad vstupy jsou vytvořené vystupující přístřešky. Střechy všech objektů jsou sedlové a jsou řešene z falcového plechu černé barvy, včetně jedné fasády ze třech objektů. Ostatní fasády jsou tvořené dřevěným obkladem.
On a basis of my project of the second year of bachelor's study on the Faculty of Civil Engineering the following bachelor's thesis is prepared, which goes on to the Documentation for Building Permit and Documentation for Construction. The theme of the work is Family Winery Válka in the village of Nosislav. The bachelor's thesis is the Family Winery Válka. The basic idea of my project was to create a modern wine-making complex and a guest house for people who decided to visit the winery for wine degustation. There were designed objects for production, sales and housing. The Family Winery includes a winemaker's house, a bouquets store, a large warehouse, expedition warehouse, a refuelling hall, a pressing hall, several sheds for storing devices and tractor parking, a house 153 with a brigadier's dressing room, administration and grandmother's apartment. A guest house is situated on a separate land over Masarykova street. The production complex includes warehouses, tank room and pressing machines room. Its structure is made up of steel elements: pillars, beams and trusses. Facades of production buildings are made of wooden cladding and black interlocking metal cladding panels. The buildings have a gable type and shed type of roofs. Other objects have a brick system. The restaurant building is located on the southwest side of the property, has a rectangular ground plan and two above-ground floors. 1st floor is partially embedded into the ground. At the top of the land, there are a number of three residential buildings that constitute a guest house. Each object is more than half a meter above it. In this way they characterize the complicated nature of the land. Objects have a rectangular ground plan, above the entrances there are raised black steel awnings. The roofs of all the buildings are gable and made of black interlocking metal cladding panels, including one of the facades. Other facades are made of wooden cladding.
Description
Citation
RADCHENKO, M. Vinařství Válka Nosislav [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura pozemních staveb
Comittee
doc. Ing. Karel Šuhajda, Ph.D. - předseda, Ing. arch. Michal Werner - místopředseda, MgA. Natalie Chalcarzová - tajemník, Ing. arch. Ladislava Foretníková - člen, Ing. arch. Tomáš Pavlovský, Ph.D. - člen, Ing. Radim Kolář, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2019-06-03
Defence
Student Mark Radchenko seznámil komisi s obsahem své bakalářské práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad bakalářskou prací ~Vinařství Válka Nosislav~ reagoval nedostatečně. Práce vykazovala hrubé chyby, její úroveň nesplnila požadovak na bakalářskou práci. Dotazy komise student nezodpověděl dostatečně. Student zadanou práci přepracuje.
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO