Komplexní urbanistická analýza vybraných veřejných prostor města Blanska

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se zabývá problematikou tvorby kvalitního veřejného prostoru. První část pojednává obecně o veřejném prostoru. Vymezuje ho na základě platné české legislativy, rozlišuje typy a určuje nároky uživatelů a hlavní kritéria pro kvalitní veřejný prostor. Druhá část se zaměřuje na kvalitativní posouzení Wanklova náměstí v Blansku vycházející zejména z průzkumu založeném na místním šetření. Na základě získaných poznatků je zhodnoceno řešené území a jsou definovány slabé a silné stránky.
The bachelor thesis deals with the problematics of a high-quality public space creation. The first part deals with public space in general terms. It defines it according to the valid legislation, categorizes types and determines the demands of users and the main criteria for a hight-quality public space. The second part focuses on the qualitative assessment of Wanklovo square in Blansko according to research based on a field study. Collected data is evaluated and the strengths and the weaknesses of the target area defined.
Description
Citation
ZUKALOVÁ, H. Komplexní urbanistická analýza vybraných veřejných prostor města Blanska [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Městské inženýrství
Comittee
doc. Ing. Tomáš Vymazal, Ph.D. - předseda, Ing. Michal Kriška, Ph.D. - místopředseda, Kristýna Hrabová - tajemník, Ing. Radim Kolář, Ph.D. - člen, Ing. arch. Jan Májek, Ph.D. - člen, Mgr. Lucie Strnadová - člen,
Date of acceptance
2019-06-13
Defence
Studentka Hana Zukalová seznámila komisi s obsahem své bakalářské práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad bakalářskou prací ~Komplexní urbanistická analýza vybraných veřejných prostor města Blanska~ reagovala výborně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO