Bytový dům

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem bakalářské práce je novostavba bytového domu a vypracování dokumentace pro provedení stavby. Bytový dům je umístěn v klidné lokalitě nedaleko centra města Zubří. Okolní zástavba je tvořena především bytovými domy. Navržený objekt je samostatně stojící, podsklepený, se čtyřmi nadzemními podlažími. Ve 3. a 4. NP jsou navrženy prostorné mezonetové byty, které v horním podlaží doplňují terasy. Nedaleko budovy se nachází parkoviště, v jehož blízkosti je zřízen bezbariérový přístup do objektu pomocí venkovního výtahu. Svislé nosné konstrukce v nadzemních podlažích tvoří keramické tvárnice Porotherm, v suterénu jsou vyzděny tvarovkami ztraceného bednění. Vodorovné konstrukce jsou prefamonolitické, složeny z nosníků POT a keramických vložek Miako. Objekt je založen na základových pasech a zastřešen jednoplášťovou plochou střechou.
A subject of bachelor thesis is a new apartment building and the processing of the design documentation for construction. The apartment building is located in a quiet part of a town Zubří, near the city center. The surrounding area consists mainly of apartment buildings. This object is detached with a cellar and four floors. There are spacious maisonettes in the third and fourth floor, which have terraces in the fourth floor. A car park is located close to the building. In immediate proximity there is established a wheelchair access to the object via an outdoor lift. Vertical supporting structures in the above-ground floor are made of ceramic blocks Porotherm, in basement they consist of blocks of permanent formwork. The horizontal structures are prefamonolithic, they are made of ceramic beams and ceramic inserts Miako. The building is based on concrete foundation strips and the top of the building is a warm flat roof.
Description
Citation
BARGLOVÁ, K. Bytový dům [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Ján Rybárik, Ph.D - předseda, doc. Ing. Ladislav Štěpánek, CSc. - místopředseda, Ing. Roman Příborský - tajemník, Ing. Ondřej Pilný - tajemník, Ing. Sylva Bantová, Ph.D. - člen, Ing. Karel Čupr, CSc. - člen, Ing. Miroslav Maňas - člen,
Date of acceptance
Defence
Studentka Karolína Barglová seznámila komisi s obsahem své bakalářské práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad bakalářskou prací ~Bytový dům~ reagovala velmi dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO