Mapa osvětlení v GIS

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá problematikou a legislativou veřejného osvětlení. Dále s tímto tématem úzce související charakteristiky popisující osvětlení a hygienické limity ve srovnání s normami ČSN EN. Práce se soustřeďuje na teoretickou přípravu, následné měření v terénu a analýzu získaných dat. V práci jsou zmíněny aspekty týkající se světla, fyziologie zraku a optické pohody. Venkovní osvětlení a jeho technické vlastnosti. Stručný popis norem a jejich vyuţití při plánování praktického měření veřejného osvětlení. Podstatná část práce je zaměřena na grafickou analýzu hodnot a jejich srovnání s normou.
This thesis deals with legislation and public lighting. Furthermore, this topic is closely related to describing the characteristics of lighting and hygiene levels in comparison with the IEC standards. The work focuses on theoretical training, follow-field measurement and analysis of data obtained. The paper discussed aspects related to the light, physiology of vision and optical comfort. Outdoor lighting and its technical characteristics. Brief description of standards and their use in planning practical measurement of public lighting. A substantial part of the work is focused on graphical analysis of values and their comparison with the standard.
Description
Citation
SUCHÝ, P. Mapa osvětlení v GIS [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínské a ekologické inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jiří Kozumplík, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Rozman, CSc. (místopředseda) Ing. Radovan Jiřík, Ph.D. (člen) Ing. Martin Vítek, Ph.D. (člen) MUDr. Lenka Forýtková, CSc. (člen)
Date of acceptance
2011-06-08
Defence
Úvodní přednáška diplomanta Čtení posudku Rozprava: Ing. Schwarz položil otázku: Jak Arcview vypočítá hustější rozložení mapy osvětlení? Student odpověděl s přehledem. doc. Rozman položil otázku: Co je to fotometrická hlava, jakou má roli při měření? Student odpověděl s přehledem. Ing. Čížek položil otázku: Požil jste pro porovnání normy toolbox v Arcview nebo jste porovnával hodnoty manuálně? Student odpověděl s přehledem. Ing. Gotfrýd položil otázku: Šel by tento způsob měření použít pro měření světelného smogu? Student odpověděl s přehledem.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO