Rodinný dům s provozovnou

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem této bakalářské práce je projektová dokumentace rodinného domu s provozovnou. Objekt je umístěn v obci Vysoký Újezd u Berouna, v jižní části obce, kde se plánují nové zástavby rodinných domů. Stavba je rozdělena na rodinný dům pro čtyř až šesti člennou rodinu a na provozovnu. Provozovna je navržena jako zubní ordinace pro jednoho zubaře a jednu zdravotní sestru. Majitel rodinného domu je zároveň zubař této zubní ordinace. Rodinný dům je částečně podsklepen, má dvě nadzemní podlaží a je zastřešen šikmou střechou z betonové skládané krytiny. Provozovna je zastřešena plochou střechou. Polovina ploché střechy bude využita jako terasa a polovina střechy je provedena jako zelená střecha. Provozovna má jedno nadzemní podlaží. Nosný systém objektu je z broušených keramických tvárnic a systém Porotherm MIAKO je použit jako vodorovná nosná konstrukce. Součástí projektové dokumentace je požárně bezpečnostní posouzení stavby, tepelně technické posouzení a posouzení na akustiku a denní osvětlení.
The subject of this bachelor thesis is design documentation of a detached house with business premises. The object is located in a village of Vysoký Újezd near Beroun, in the south part of the village, where they are planning a new development of detached houses. The building is divided into the detached house for four to six members of a family and on the business premises. The business premises is designed as dental surgery for one dentist and one nurse. The owner of the house is dentist at the same time. The detached house is with partial basement, it has two above-ground floors and its roofed with pitched roof made of concrete roof tiles. The business premises is roofed with flat roof. The first half of the flat roof will be used as a terrace and the second half will be done as a green roof. The business premises has one above-ground floor. The structural system of a building is made of clay blocks and the Porotherm MIAKO system is used for horizontall construction. The part of a desing documentation is fire safety assessment, thermal assessment, acoustic assessment and the daylighting assessment.
Description
Citation
DVOŘÁK, M. Rodinný dům s provozovnou [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
prof. Ing. František Ohrablo, CSc. - předseda, Ing. Petr Beneš, CSc. - místopředseda, Ing. Andrea Bílková - tajemník, Ing. Jan Osička - tajemník, Ing. Slávka Hudcovicová - člen, Ing. Petra Berková, Ph.D. - člen, Ing. Ing. Petr Kacálek, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2019-06-10
Defence
Student Martin Dvořák seznámil komisi s obsahem své bakalářské práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad bakalářskou prací ~Rodinný dům s provozovnou~ reagoval výborně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO