Bytový dům s komerční částí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tématem bakalářské práce je zpracování projektové dokumentace pro provádění stavby bytového domu s komerční částí v městě Opava. Jedná se o částečně podsklepený, čtyřpodlažní objekt s plochou střechou. V suterénu budovy se nachází sklepní kóje pro každou bytovou jednotku a technické zázemí. V přízemí se nachází komerční část budovy, a to yoga studio s masérnou. Bytová část domu je rozdělena na 11 bytů, které jsou dispozičně řešeny jako 1+kk, 3+kk a 4+kk. Svislé konstrukce objektu tvoří broušené cihly systému Porotherm, v suterénu jsou obvodové zdi železobetonové. Stropy tvoří železobetonové monolitické desky. Fasáda budovy je provětrávaná z cementovláknitých desek, zateplena minerální izolací z kamenných vláken.
The topic of this bachelor thesis is elaboration of a comprehensive project documentation for a construction of an apartment building with a commercial area. The building consists of a partial basement, four floors and a flat roof. There are caged storage units for each apartment and technical facilities in the basement. The ground floor features the commercial area that offers yoga studio along with a massage spa. The building boasts 11 apartments of various size options such as 1-bedroom, 3-bedroom and 4-bedroom. Vertical construction pillars are made of grinded Porotherm bricks while the basement has reinforced concrete walls. The floor is made of cast-in-place reinforced concrete slabs. The building facade is ventilated covered with cemented threaded tiles and mineral insulation from stone wool.
Description
Citation
HONKA, M. Bytový dům s komerční částí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Ján Rybárik, Ph.D - předseda, doc. Ing. Ladislav Štěpánek, CSc. - místopředseda, Ing. Roman Příborský - tajemník, Ing. Ondřej Pilný - tajemník, Ing. Sylva Bantová, Ph.D. - člen, Ing. Karel Čupr, CSc. - člen, Ing. Miroslav Maňas - člen,
Date of acceptance
2019-06-11
Defence
Student Matěj Honka seznámil komisi s obsahem své bakalářské práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad bakalářskou prací ~Bytový dům s komerční částí~ reagoval dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO