Bytový dům

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem bakalářské práce je projektová dokumentace pro provádění stavby bytového domu. Navrhovaný bytový dům se nachází ve Zlínském kraji v podhůří Hostýnských vrchů v okrajové části obce Chomýž. Objekt se nachází na parcele číslo 3240 a 3238/1 v katastrálním území Chomýž. Bytový dům obsahuje 6 bytů. V suterénu jsou navrženy sklepní kóje, sklady, sušárna, technická místnost a místnost pro údržbu domu. V prvním nadzemním podlaží jsou umístěny dva byty, úklidová místnost a kočárkárna. Ve druhém a třetím podlaží jsou pouze byty. Bytový dům je navržený jako podsklepený, třípodlažní, poslední podlaží je obytné podkroví. Objekt bude mít sedlovou střechu se sklonem 35° a s pultovými vikýři. Konstrukční systém bytového domu je kombinace podélného a příčného. Základy jsou tvořeny betonovými základovými pásy. Obvodové nosné zdivo je v suterénu z betonových tvárnic ztraceného bednění, v nadzemních podlažích z keramických tvárnic, stejně jako svislý nosný systém uvnitř budovy. Stropní konstrukce je ve všech podlažích tvořena skládaným keramobetonovým stropem z POT nosníků a MIAKO vložek. Schodiště je řešeno jako železobetonové monolitické. Zateplení bytového domu je provedeno polystyrenem v certifikovaném systému ETICS.
Subject of the bachelor thesis is detail design documentation of an apartment building. Proposed apartment building is located in the Zlín region in the foothills of the Hostýn Hills in the outskirts of the village Chomýž. Building is located on the cadastral number 3240 and 3238/1 in the cadastral area of Chomýž. The apartment building contains 6 apartments. In the basement are designed cellar cubicles, warehouses, drying room, utility room and room for house maintenance. On the first floor there are two apartments, a cleaning room and a pram room. There are only apartments on the second and third floor. Residential building is designed as a basement, three-storey, the last floor is a residential attic. The building will have a gabled roof with a slope of 35 ° and with dormer windows. The structural system of a residential building is a combination of longitudinal and transverse. The foundations are made of concrete foundation strips. The perimeter load-bearing masonry is in the basement of concrete blocks of permanent shuttering, in the above-ground floors of ceramic blocks, as well as the vertical support system inside the building. The ceiling structure on all floors consists of a composite ceramic-concrete ceiling made of POT beams and MIAKO inserts. The staircase is designed as monolithic reinforced concrete. Thermal insulation of apartment building is designed as polystyrene.
Description
Citation
HRADILOVÁ, T. Bytový dům [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Doc.Ing. Martin Lopušniak, Ph.D - předseda, doc. Ing. Miloš Lavický, Ph.D. - místopředseda, Ing. Michal Novák - tajemník, Ing. arch. Veronika Vacenovská - tajemník, Ing. Jiří Teslík, Ph.D - člen, Ing. Roman Brzoň, Ph.D. - člen, Ing. Markéta Sedláková, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2019-06-11
Defence
Studentka Tereza Hradilová seznámila komisi s obsahem své bakalářské práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad bakalářskou prací ~Bytový dům~ reagovala dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO