Bytový dům

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato bakalářská práce řeší projektovou dokumentaci bytového domu s prodejnou potravin v Brně-Sadová. Objekt je částečně zapuštěn do terénu, má tvar písmene L a je zastřešen jednoplášťovou plochou střechou. Dům tvoří čtyři nadzemní a jedno podzemní podlaží. Je zde 20 bytových jednotek. V podzemním podlaží se nachází sklepní kóje, kolárna, sušárna a technická místnost s tepelným výměníkem. V prvním nadzemním podlaží se nachází provozovna, která je od bytové části oddělena a má samostatný vstup. Podzemní část je navržena z Betonových tvarovek BEST, které jsou vyplněny betonem. Nadzemní část je navržena z jednotného zdícího systému a zateplena kontaktním zateplovacím systémem. Svislé konstrukce jsou provedeny z keramických tvarovek Porotherm a strop montovaný z nosníků a vložek Miako. V domě je navržen výtah.
The bachelor thesis deals with the project of an apartment house with grocery store in Brno-Sadova. The building is partially situated under the ground, has got a shape of letter L and is covered with single-layer flat roof. The house has got 20 dwelling units. The semi-basement consists of a cellar cubicles, bicycle room, drying room and technical room with heat exchanger. There is a workshop in the first floor which is separated from dwelling units, therefore it has its own entrance. The underground part is designed from concrete blocks BEST that are also filled with concrete. The aboveground part is designed from single masonry system and insulated with contact insulating system. Vertical constructions are made from ceramic blocks Porotherm and the ceiling is made from beams and liners of Miako brand. There is an elevator designed in the building.
Description
Citation
KAFKA, J. Bytový dům [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Doc.Ing. Martin Lopušniak, Ph.D - předseda, doc. Ing. Miloš Lavický, Ph.D. - místopředseda, Ing. Michal Novák - tajemník, Ing. arch. Veronika Vacenovská - tajemník, Ing. Jiří Teslík, Ph.D - člen, Ing. Roman Brzoň, Ph.D. - člen, Ing. Markéta Sedláková, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2019-06-11
Defence
Student Jakub Kafka seznámil komisi s obsahem své bakalářské práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad bakalářskou prací ~Bytový dům~ reagoval dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO