Bytový dům u parku Stromovka

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem této bakalářské práce je zpracování projektové dokumentace návrhu novostavby bytového domu v obci České Budějovice blízko městského parku. Jedná se o objekt s čtyřmi nadzemními podlažími s podsklepením, ve kterém se nachází celkem 7 bytových jednotek, společné prostory obyvatel domu a společenská místnost, která může sloužit k pronajmutí. Konstrukční systém je navržený jako zděný z cihelného systému Porotherm, kdy obvodové zdivo je kontaktně zatepleno. Pouze obvodové zdivo v suterénu je z bednících tvarovek vyplněné prostým betonem. Ke svislým nosným konstrukcím dále patří železobetonové sloupy, které podpírají balkony, které náleží ke každému bytu, či terasy. Zastřešení je tvořeno plochou střechou se stabilizační vrstvou z kameniva. Při návrhu byl kladen důraz na zvýšený komfort při užívání a celkový moderní koncept objektu bytového domu.
This bachelor thesis contains design documentation of a new apqrtment building in Ceske Budejovice near the town park. It is a four storey object with basement, containing seven apartments, common area and a rentable lounge. The structure of the building is designed as masonry system manufactured by Porotherm, outside walls have a contact thermal isulation. Only the basement walls are made of permanent concrete framework. Balconies and terraces for every apartment are supported by reinforced concrete columns. Roof is designed as flat, stabilised by gravel. The design was concentrated on high user comfort and overall modern concept of apartment building.
Description
Citation
KOVÁČIKOVÁ, N. Bytový dům u parku Stromovka [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
prof. Ing. Anton Puškár, Ph.D. - předseda, prof. Ing. Jitka Mohelníková, Ph.D. - místopředseda, Ing. Vendula Kvapilová - tajemník, Ing. Adéla Kainráthová - tajemník, Ing. Filip Čmiel, Ph.D - člen, Ing. Dušan Hradil - člen, Ing. Dáša Sukopová - člen,
Date of acceptance
2019-06-10
Defence
Studentka Nikola Kováčiková seznámila komisi s obsahem své bakalářské práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad bakalářskou prací ~Bytový dům u parku Stromovka~ reagovala velmi dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO