Dřevostavba rodinného domu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem masivní dřevostavby - srubu, jako domu pro bydlení pětičlenné rodiny s dílnou na drobnou ruční výrobu. Stavební objekt je situován v Krušných horách v obci Klíny, okres Most. Navržený objekt je dvoupodlažní se šikmou střechou. Jsou používány ve většině případů materiály na přírodní bázi, aby byla stavba co nejvíce ekologická. Okenní a dveřní výplně otvorů mají vrstvené dřevěné rámy. Objekt je založen na vrstvě pěnoskla pro zlepšení tepelněizolačních vlastností. Rodinný dům je navržen tak, aby zajišťoval teplo domova s nádechem přírody.
This bachelor's thesis deals with a design of a massive wooden building - a log house, as a house for a five-member family with a small handmade workshop. The building is located in the Ore Mountains in the village called Klíny, district Most. The proposed building is two-storey with a sloping roof. In most cases natural-based materials are used to make the building as ecological as possible. Windows and doors openings have laminated wooden frames. The building is based on a layer of foam glass to improve thermal insulation properties. The family house is designed to provide the warm of home with a touch of nature.
Description
Citation
MERTL, V. Dřevostavba rodinného domu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
prof. Ing. František Ohrablo, CSc. - předseda, Ing. Petr Beneš, CSc. - místopředseda, Ing. Andrea Bílková - tajemník, Ing. Jan Osička - tajemník, Ing. Slávka Hudcovicová - člen, Ing. Petra Berková, Ph.D. - člen, Ing. Ing. Petr Kacálek, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
Defence
Student Vítek Mertl seznámil komisi s obsahem své bakalářské práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad bakalářskou prací ~Dřevostavba rodinného domu~ reagoval dostatečně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO