Rodinný dům s advokátní kanceláří

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem bakalářské práce je novostavba rodinného domu s advokátní kanceláří v Oboře u Boskovic. Objekty jsou od sebe oddělené a každý tvoří samostatný celek. Stavba je umístěna na okraji obce Obora u Boskovic v mírně svažitém terénu. Rodinný dům ve tvaru písmene „T“ je funkčně navržen pro čtyřčlennou rodinu s komfortním dispozičním uspořádáním. Rodinný dům je přízemní, částečně podsklepený, zastřešený sedlovou střechou s tradičním dřevěným krovem. Uspořádání a velikost oken v obou objektech je navrženo za účelem výhledu do krajiny. Advokátní kancelář je přízemní obdélníkový objekt zastřešený plochou střechou. Obsahuje 3 kanceláře, jednací místnost a hygienické zázemí. Konstrukční systém obou objektů je podélný, stěnový. Svislé nosné konstrukce jsou z broušených keramických tvárnic. Vodorovné konstrukce v rodinném domě jsou monolitické železobetonové a v advokátní kanceláři polomontovaný keramobetonový. Projekt byl zpracován v programu AutoCad, 3D model v programu SketchUp.
The subject of my bachelor thesis is a new-building of a detached house with a solicitor’s office in Obora near Boskovice. The objects are separated from each other and each of them makes a separate unit. The building is located in the suburb of Obora in slightly sloping terrain. The “T” shaped house is designed for a four membered family with a comfort dispositive organization. The house is ground floor, partly with a cellar, roofed by a saddle roof with a traditional wooden trussing. The organization and size of the windows in both objects are designed in order to have a view to the countryside. The solicitor’s office is a ground floor object roofed by flat roof. It consists three offices, one meeting room and sanitary facilities. The structural system of both objects is longitudinal, wall. The vertical load-bearing constructions are made from cut ceramic blocks. The horizontal constructions in the detached house are monolithic, ferroconcrete and in the solicitor’s office they are half-prefabricated, ceramics-concrete. The project was made in AutoCad software application, 3D model in 3D modelling computer program SketchUp.
Description
Citation
MÜLLER, D. Rodinný dům s advokátní kanceláří [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
prof. Ing. František Ohrablo, CSc. - předseda, Ing. Petr Beneš, CSc. - místopředseda, Ing. Andrea Bílková - tajemník, Ing. Jan Osička - tajemník, Ing. Slávka Hudcovicová - člen, Ing. Petra Berková, Ph.D. - člen, Ing. Ing. Petr Kacálek, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2019-06-10
Defence
Student David Müller seznámil komisi s obsahem své bakalářské práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad bakalářskou prací ~Rodinný dům s advokátní kanceláří~ reagoval výborně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO