Rezidence Sofie

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem bytového domu s názvem Rezidence Sofie v Luhačovicích (okres Zlín). Jedná se o pěti podlažní objekt umístěný v centru města na rovinném terénu. Objekt tvoří jedno podzemní a čtyři nadzemní podlaží. Celkem se zde nachází 8 bytových jednotek, komerční prostory a 6 garáží. V podzemním podlaží je zázemí pro technické vybavení objektu a skladování. Přízemí je tvořeno převážně garážemi a komerčními prostory. V druhém podlaží se nachází 4 bytové jednotky a ve třetím a čtvrtém 2 bytové jednotky. Objekt je navržen z v podélném konstrukčním systému z keramických dutinových tvárnic. Stropy jsou monolitické železobetonové a střecha je dvou-pultová z dřevěných sbíjených příhradových vazníků. Práce obsahuje projektovou dokumentaci pro provádění stavby.
This bachelor thesis deals with the design of the apartment house called Residence Sofie in Luhačovice (district Zlín). It is a five-storey building located in the center of the city on a planar terrain. The building consists of one underground and four above ground floors. In total there are 8 dwelling units, commercial premises and 6 garages. In the underground floor there is facilities for technical equipment of the building and storage. The ground floor consists mainly of garages and commercial premises. On the second floor there are 4 dwelling units and in the third and fourth 2 dwelling units. The object is designed from the longitudinal structural system of ceramic hollow blocks. The ceilings are část-in-place reinforced concrete and the roof is two-shed make of wooden trusses. The thesis contains design documentation for the implementation of the building.
Description
Citation
RAJCHL, F. Rezidence Sofie [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Doc.Ing. Martin Lopušniak, Ph.D - předseda, doc. Ing. Miloš Lavický, Ph.D. - místopředseda, Ing. Michal Novák - tajemník, Ing. arch. Veronika Vacenovská - tajemník, Ing. Jiří Teslík, Ph.D - člen, Ing. Roman Brzoň, Ph.D. - člen, Ing. Markéta Sedláková, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2019-06-11
Defence
Student Filip Rajchl seznámil komisi s obsahem své bakalářské práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad bakalářskou prací ~Rezidence Sofie~ reagoval velmi dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO