Bytový dům

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem bytového domu se 3 nadzemními a 1 podzemním podlažím. Bytový dům je umístěn ve Valašských Kloboukách, konkrétně na parcele č. 2100/2 v ulici Luční. V budově se nachází celkem 6 bytových jednotek. V suterénu je navržena technická místnost, skladovací kóje a sušárna. Vstup do objektu se nachází v prvním nadzemním podlaží z východní strany. Dále jsou zde navrženy 2 bytové jednotky 3+KK, kočárkárna a úklidová místnost. V druhém nadzemním podlaží jsou 2 byty 3+KK. Třetí nadzemní podlaží je totožné s druhým. Celková možná ubytovací kapacita je pro 20 osob. Veškeré nosné svislé konstrukce jsou z keramických tvárnic Porotherm, pouze obvodové zdivo suterénu je z betonových tvárnic ztraceného bednění. Stropní konstrukce je rovněž navržena ze systému Porotherm. Zastřešení objektu je řešeno jednoplášťovou plochou střechou. Práce obsahuje projektovou dokumentaci pro provádění stavby, jejíž součástí je také základní posouzení objektu z hlediska stavební fyziky.
This bachelor thesis deals with the design of an apartment house with 3 overland and 1 underground floor. The Apartment house is located in Valašské Klobouky, namely on parcel no. 2100/2 in the street Luční. The building has a total of 6 dwelling units. In the basement is designed technical room, storage cubit, and drying room. The entrance to the building is located on the first floor from the eastern side. In addition, there are 2 dwelling units 3 + KK, a stroller and a cleaning room. In the second above ground floor there are 2 flats 3 + KK. The third above-ground floor is identical to the other. The total possible accommodation capacity is for 20 people. All supporting vertical constructions are made of Porotherm ceramic blocks, only the external walls of the basement are made of concrete blocks of the lost formwork. The ceiling structure is also designed from the Porotherm system. The roofing of the building is solved by a warm flat roof. The thesis contains project documentation for the implementation of the building, which also includes a basic assessment of the building in terms of construction physics.
Description
Citation
REPATÝ, K. Bytový dům [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc.Ing. Miloslav Bagoňa, Ph.D - předseda, doc. Ing. Ivan Moudrý, CSc. - místopředseda, Ing. Bc. Aneta Aya Hnízdilová - tajemník, Ing. Ing. Veronika Mynaříková - tajemník, Ing. Pavel Vlček, Ph.D - člen, Ing. Monika Manychová, Ph.D. - člen, Ing. Ondřej Fuciman, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
Defence
Student Karel Repatý seznámil komisi s obsahem své bakalářské práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad bakalářskou prací ~Bytový dům~ reagoval velmi dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO