Bytový dům

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se zabývá návrhem bytového domu a je zpracována formou projektové dokumentace pro provedení stavby. Navrženým objektem je čtyřpodlažní bytový dům situovaný na Moravském Předměstí, na okraji Hradce Králové. Objekt má jedno podzemní podlaží s hromadnými garážemi a technickým zázemím a tři nadzemní podlaží, kde je navrženo 25 bytových jednotek. Z konstrukčního hlediska je podzemní podlaží kombinací železobetonového vnitřního skeletu a obvodových nosných stěn na základové desce, kde stěny s deskou jsou navrženy z vodonepropustného betonu jako systém „bílé vany“. Konstrukce tedy plní jak statickou, tak i hydroizolační funkci. Nadzemní podlaží jsou navržena jako obousměrný stěnový systém z keramických bloků. Obvodové stěny jsou kontaktně zatepleny deskami z minerálních vláken dle požadavků ETICS. Stropy všech podlaží jsou monolitické železobetonové převážně obousměrně pnuté. Střecha objektu je plochá jednoplášťová s atikou, se sklonem 2% a s hydroizolační vrstvou z PVC fólie. Zdrojem tepla pro vytápění a ohřev TUV je výměník připojený k primárnímu okruhu hradeckého horkovodu. Napojení na požadované sítě veřejné infrastruktury je možno realizovat v bezprostřední blízkosti objektu.
The main task of bachelor’s thesis was to design an apartment building and to create the project design documentation in accordence with the law in Czech Republic. My object is an four-storey apartment building in Hradec Králové (Czech Republic). The building is consisting of one underground floor with the parking for residents and another 3 floors above the ground with the 25 apartments. Construction system of underground floor combine the elements of inner concrete columns and external walls on the foundation slab made of watertight reinforced concrete. This kind of foundation is called „white tank“ and except of load-bearing function fully provides the waterproofing solution under the ground. The rest of floors are made of ceramic blocks as the system of two-way load-bearing walls. External walls are insulated with mineral wool insulation according to ETICS. Floor slabs are designed as cast-in-place concrete structure. The roof is flat with the 2% of slope with wateproofing layer of PVC foil. All necessary utility structures are situated close to the building area and can be reach easilly. As the main source of energy for heating was designed heat exchanger system supported from hot-water sytem of city Hradec Kralové.
Description
Citation
THOMAJER, V. Bytový dům [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Jaroslav Solař, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Milan Vlček, CSc. - místopředseda, Ing. Jindřich Woytela - tajemník, Ing. David Průša - tajemník, Ing. Martina Knappová - člen, Ing. Alena Pailová - člen, Ing. Dagmar Donaťáková - člen, Ing. Romana Benešová - člen,
Date of acceptance
Defence
Student Viktor Thomajer seznámil komisi s obsahem své bakalářské práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad bakalářskou prací ~Bytový dům~ reagoval dostatečně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO