Bytový dům

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem bakalářské práce je projektová dokumentace bytového domu pro provedení stavby. Mezi hlavním cíle práce patří návrh dispozičního, konstrukčního a materiálového řešení. Bytový dům je umístěn na rovinatém pozemku. Jedná se o čtyřpodlažní podsklepený objekt. Objekt je založen na základových pasech a patkách z prostého betonu. Svislé nosné konstrukce jsou z vápenopískových tvárnic. Obvodové zdivo je zatepleno kontaktním zateplovacím systémem. Vodorovné nosné konstrukce jsou z monolitického železobetonu. Střecha je řešena jako plochá jednoplášťová. V bytovém domě se nachází 9 bytů, nebytové prostory, hromadná garáž a technická místnost. Objekt má bezbariérový přístup a nachází se v něm 1 bezbariérový byt. Za bytovým domem je navrženo parkoviště. Objekt byl posouzen z hlediska požární bezpečnosti, tepelné techniky, akustiky, proslunění a denního osvětlení a vyhověl všem investičním i normativním požadavkům.
The subject of this bachelor thesis is design documentation for construction of apartment house. The main goals include designing a layout and creating structural and material solutions. Apartment house is situated on a plain terrain. It is a building with 4 above-ground floors and a basement. The building is based on foundation strips and pads made out of concrete. Vertical load-bearing structures are made of sand-lime blocks. External walls are insulated by external thermal insulating composite system. Horizontal load-bearing structures are made of reinforced concrete. The roof is designed as a warm flat roof. There are 9 dwelling units in the apartment house, together with common premises, mass garage and an utility room. The building is accessible and so is one of the flats. There is also a car park behind the building. The building has been assessed in fire safety, thermal, acoustic and insolation viewpoints and met all requirements of both the investor and given norms.
Description
Citation
VETEŠNÍK, Š. Bytový dům [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc.Ing. Eva Burgetová, CSc. - předseda, doc. Ing. Milan Ostrý, Ph.D. - místopředseda, Ing. arch. Tatiana Rebrova - tajemník, Ing. Josef Polášek - tajemník, Ing. Marek Jašek, Ph.D - člen, Ing. Jan Müller, Ph.D. - člen, Ing. Karel Struhala - člen,
Date of acceptance
2019-06-10
Defence
Student Štěpán Vetešník seznámil komisi s obsahem své bakalářské práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad bakalářskou prací ~Bytový dům~ reagoval výborně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO