Rodinný dům s provozovnou

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem bakalářské práce je návrh a vypracování prováděcí dokumentace rodinného domu s provozovnou, blíženi zubní ordinací. Objekt je umístěn v rozvojové oblasti jižně od centra obce Babice u Uherského Hradiště, kde se plánuje zástavba rodinných domů. Rodinný dům je navržen pro bydlení čtyř členné rodiny a provozní část zubní ordinace je dimenzována pro jednoho zubního lékaře a jednu asistující osobu. V severozápadní části se také nachází parkoviště s kapacitou tří parkovacích míst s jedním pro osoby pohybově postižené. Hlavní pobytové místnosti jsou orientovány v objektu na jihovýchod a jihozápad. Konstrukční systém stavby je kombinován. Nosný systém je tvořen z tvárnic z autoklávovaného pórobetonu. Vodorovné konstrukce jsou provedeny z monolitické železobetonové stropní desky. Objekt zakryt pomocí plochých jednoplášťových střech bez provozu. Projekt byl zpracován pomocí počítačového programu AutoCAD 2018 od software společnosti Autodesk. Při zpracování byl kladen důraz na správné dispoziční řešení, architektonické řešení, konstrukční požadavky, statické požadavky a bezpečné užívání stavby.
This bachelor's thesis deals with designing a project of the family house with the space for the dental surgery. The house is in developing area situated to the south of the centre of village Babice at Uherského Hradiště where there is going to be a housing construction. The object is projected as two-floor with parcial basement detached house for four members of the family. Dental surgery is designed for one dentist and one assistent. In the northwest part there is also a car park with a capacity of three places for patients and one place for disabled people. The main residence are in the southeast and southwest. Constructional system of this house is combined. Supporting system is comprised with blocks of autoclaved aerated concrete. Horizontal construction is made of monolitic reinforced concrete ceiling plate. The object is covered by flat roof. The project was made thanks to computer program AutoCAD 2018 by the company Autodesk. The author of this thesis put emphasis especially on right process layout, architectonic layout, construction requirements and statical requirements.
Description
Citation
ZAJÍCOVÁ, D. Rodinný dům s provozovnou [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Doc.Ing. Martin Lopušniak, Ph.D - předseda, doc. Ing. Miloš Lavický, Ph.D. - místopředseda, Ing. Michal Novák - tajemník, Ing. arch. Veronika Vacenovská - tajemník, Ing. Jiří Teslík, Ph.D - člen, Ing. Roman Brzoň, Ph.D. - člen, Ing. Markéta Sedláková, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2019-06-11
Defence
Studentka Dagmar Zajícová seznámila komisi s obsahem své bakalářské práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad bakalářskou prací ~Rodinný dům s provozovnou~ reagovala uspokojivě.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO