Řešení brownfields v rámci České republiky - Tepna Náchod

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce se zabývá územím v centru Náchoda po bývalé textilní továrně Tepně, které se nachází na přechodu mezi historickou zástavbou centra a sídlištní zástavbou. Návrh vychází z problémové analýzy a využívá potenciálu místa, jeho limity i kvality. Konceptem je nová městská čtvrt s obytnou blokovou zástavbou doplněnou o občanskou vybavenost a kvalitní veřejná prostranství. V návrhu je zachována stávající budova továrny Bílá Tepna, pro kterou je navrženo nové funkční využití. Návrh je řešen s respektem na charakter místa, návaznost na okolní zástavbu a s důrazem na preferenci pěší dopravy před automobilovou.
The diploma thesis follows up the area in the center of Náchod along the former textile factory Tepna, which is located at the transition between the historical center and the housing estate. The proposal is based on problem analysis and uses the potential, limits and quailities of the area. The concept is a new urban quarter with a residential block of buildings complemented by civic amenities and high-quality public spaces. The design preserves the existing building of the Bílá Tepna, for which a new functional use is proposed. The proposal is solved with respect to the character of the place, the connection to the surrounding buildings and the emphasis on the preference of pedestrian traffic over the automobile traffic.
Description
Citation
MICHALÍKOVÁ, P. Řešení brownfields v rámci České republiky - Tepna Náchod [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura a rozvoj sídel
Comittee
Ing. arch. Milan Košař - předseda, doc. Ing. arch. Gabriel Kopáčik, Dr. - místopředseda, Ing. arch. Yvona Boleslavská, Ph.D. - tajemník, Akad. Ing. arch. Jan Velek - člen, Ing. arch. Josef Sátora, CSc. - člen, doc. Ing. Jan Pavlíček, CSc. - člen, doc. Ing. Jaroslav Raclavský, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2019-06-11
Defence
Studentka Bc. Petra Michalíková seznámila komisi s obsahem své diplomové práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad diplomovou prací ~Řešení brownfields v rámci České republiky - Tepna Náchod~ reagovala velmi dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO