Aquapark Brno

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tématem diplomové práce je revitalizace historicky cenného území Za Lužánkami jako centra pro sport a volný čas, celková urbanistická koncepce a dostavba bytových bloků v přiléhající lokalitě. Komplexní architektonická studie pak řeší rozšíření stávajícího Městského plaveckého stadionu Lužánky v Brně. Hlavní myšlenkou práce je návrh jednoduchého objektu, snadná průchodnost územím, vytvoření kvalitního veřejného prostoru, zachování a doplnění stávající zeleně. Dostavba je navržena jako dvoupodlažní objekt, obdélníkového půdorysu, propojený se stávajícím bazénem. Uvnitř se nachází 25m bazén, relaxační bazény, wellness, kavárna a kanceláře. Vnitřní část je pak propojena s venkovní, kde jsou dva relaxační bazény s tobogánem, odpočinkové plochy, terasa a dětské hřiště. Celkový návrh tedy nabízí možné využití potenciálu této lokality pro řešení otázek parkování, bydlení a zejména sportovně-rekreačního vyžití v centru města Brna.
The topic of the diploma thesis is a revitalization of a historically valuable area Za Lužánkami as a center for sport and leisure time, but also sets an urbanism concept and development of a neighborhood housing area. A complex architectural study solves an extension of an existing Lužánky city swimming pool in Brno. The main idea is a simple form of the new building, easy walkthrough the territory, creating an enjoyable public space and an extension of the existing greenery. The new water park is designed as a two-storey, rectangular object, connected with an existing swimming pool. Inside you can find a 25m swimming pool, a plenty of relaxing pools, wellness, café and offices. The inner part is also connected with an outdoor pools with a big slide, terrace for sunbathing and a playground. The overall proposal offers an exploitng the potential of this area as a solution to the current city deficits, such as parking lots, housing and especially the sport facilities near the Brno city center.
Description
Citation
MODLITBA, Z. Aquapark Brno [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura a rozvoj sídel
Comittee
Ing.arch. Pavel Rada - předseda, doc. Ing. arch. Petr Dýr, Ph.D. - místopředseda, Mgr. Markéta Žáčková, Ph.D. - tajemník, Ing. arch. Lukáš Ležatka, Ph.D - člen, Ing.arch. Pavel Šimeček - člen, Ing. Ing. Barbora Nečasová, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2019-06-10
Defence
Student Bc. Zdeněk Modlitba seznámil komisi s obsahem své diplomové práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad diplomovou prací ~Aquapark Brno~ reagoval velmi dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO