MORAVSKÉ VINAŘSKÉ CENTRUM

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tématem zadání diplomové práce je řešení vinařského hotelu pro vinařství Nikolsburg v Mikulově. Hlavní myšlenkou práce je vytvořit novostavbu hotelu s přidruženou výrobou vína tak, aby přirozeně zapadal do krajiny a co nejméně narušoval její přírodní ráz. Zároveň je objekt navržen tak, aby poskytoval největší možný výhled na vinařskou oblast Mikulov, Mikulovský zámek a Svatý kopeček. Náplň objektu spočívá primárně v ubytování ve **** hotelových pokojích a čistou výrobou vína, tedy zrání, plnění do lahví, a etiketování. Dále se zde nachází restaurace, vinárna, degustační salon vín s přímou vazbou na sklep určený ke zrání vína a welness se saunovým světem pro zpříjemnění pobytu v tomto hotelu. Architektonický koncept vychází primárně z výhledových os a tvarovosti stávajícího území. Předsazená fasáda z dřevěných lamel je inspirována výrobou vín a pravidelností vinic.
The topic of the diploma thesis is the design of a wine hotel for a vineyard Nikolsburg in Mikulov. Main idea of this project is to create a new hotel building combined with the production of wine so it would naturally fit the given landscape and so it wouldn’t disturb its natural character. This building was also designed so it has extraordinary views of the whole wine area of Mikulov, the Mikulov Chateau and the Holy Hill. Primary function of the building is accommodation in a 4-star hotel rooms and a clean production of wine, which includes maturing, bottling and labeling. There are other services added, such as a restaurant, a wine bar, tasting salon with immediate a wine cellar designed for wine maturing and also last but not least a wellness center with sauna world to make your stay more pleasant.The architectural concept is mainly based on the view axis and the shape of given landscape. Hinged façade made of timber cladding is inspired by the wine production and regularity of the vineyards.
Description
Citation
PAVLICA, T. MORAVSKÉ VINAŘSKÉ CENTRUM [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura a rozvoj sídel
Comittee
prof. Ing. arch. Petr Hrůša - předseda, Doc.Akad.Ing.arch. Ivan Gürtler, Ph.D. - místopředseda, Ing. arch. Viktor Svojanovský - tajemník, doc. Ing. arch. Juraj Dulenčín, Ph.D. - člen, prof. Ing. arch. Alois Nový, CSc. - člen, Ing. Pavel Liška, Ph.D. - člen, Ing. Erika Kratochvílová - člen,
Date of acceptance
2019-06-10
Defence
Student Bc. Tomáš Pavlica seznámil komisi s obsahem své diplomové práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad diplomovou prací ~MORAVSKÉ VINAŘSKÉ CENTRUM~ reagoval uspokojivě.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO