Vytěžování snímků z panoramatické kamery mobilního mapování

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá automatizovaným detekováním svislého dopravního značení ve snímcích z panoramatické kamery Ladybug5. Z detekovaného značení s pomocí klasifikátoru je vytvořena automatizovaným způsobem datová sada GIS, použitelná například k pasportizaci dopravního značení. V první části práce je popsán teoretický základ potřebný k pochopení zadané problematiky. Druhá část práce je věnována konkrétnímu postupu vedoucímu ke spolehlivému klasifikátoru, jeho testováním na nezávislé sadě snímků a automatizovaným vytvořením datové sady GIS. Výstupem práce jsou vytrénované klasifikátory a datové sady GIS obsahující svislé dopravní značení.
This diploma thesis deals with an automated detection of vertical traffic signs in images from the panoramic camera Ladybug5. From the detected signs with help of a classifier, a GIS data set is automatically created, usable for example to passportisation of traffic signs. The first part of the thesis describes a theoretical basis needed to understand the given problematics. The second part is devoted to a specific procedure leading to the reliable classifier, its testing on an independent set of images and automated creation of the GIS data set. The output of the work are the trained classifiers and the GIS data sets containing vertical traffic signs.
Description
Citation
BELANIS, P. Vytěžování snímků z panoramatické kamery mobilního mapování [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Geodézie a kartografie
Comittee
prof. Ing. Alojz Kopáčik, Ph.D. - předseda, prof. Ing. Viliam Vatrt, DrSc. - místopředseda, Ing. Jiří Ježek - tajemník, Ing. Zina Matušková - člen, doc. Ing. Marian Rybanský, CSc. - člen, Ing. Radim Kratochvíl, Ph.D. - člen, doc. Ing. Hana Staňková, Ph.D. - člen, Ing. Tomáš Volařík, Ph.D. - člen, doc. RNDr. Aleš Ruda, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2019-06-12
Defence
Student Bc. Pavel Belanis seznámil komisi s obsahem své diplomové práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad diplomovou prací ~Vytěžování snímků z panoramatické kamery mobilního mapování~ reagoval velmi dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO