Virtuální peněženka kompatibilní s kryptoměnou

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Účelom tejto práce je analyzovať rozdiely medzi klasickými platobnými systémami a kryptomenami. Štúdia tiež porovnáva najznámejšie kryptomeny a vysvetluje ako pracujú. Analýzov prinípov ktyptomien zamerané hlavne na Ethereum, ale aj Bitcoin, budeme vidiet ako je možné naimplementovať virtuálnu peňaženku určenú na ukladanie takýchto digitálnych tokenov ci spracoavnie vlastnych tokenov. Na koniec je popísaná implementáciu virtuálnej peňaženky pre Ethereum a ERC20 tokeny. Praktická ukážka naprogramovaná v jazyku Python zahrnie väčšinu popísaných princípov vrátane generovania prívatných a verejných kľúčov s príslušnými adresami, manipuláciu s tranzakciami či tokenmi.
The purpose of this thesis is to identify differences between classical payment systems and cryptocurrencies. A paper also compares the most well-known cryptocurrencies and explains how they work. By analyzing the principles of cryptocurrencies focused mainly on the Ethereum, we can see how virtual wallets for these digital tokens can be implemented and how we can work with custom tokens. A demonstration of created virtual wallet for Ethereum and custom ERC20 tokens is shown. Implemented practical example using Python programming language covers principles as generating private and public keys with appropriate addresses, manipulation with tokens and transactions or providing tests.
Description
Citation
MARUŠIN, M. Virtuální peněženka kompatibilní s kryptoměnou [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Dr. Ing. Petr Hanáček (předseda) doc. Ing. Peter Chudý, Ph.D., MBA (místopředseda) Ing. Lukáš Kekely, Ph.D. (člen) Ing. Josef Strnadel, Ph.D. (člen) Mgr. Roman Trchalík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-11
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm velmi dobře (B) . Otázky u obhajoby: Jak probíhal sběr a analýza bezpečnostních požadavků na peněženku? Diskutujte možné útoky na peněženku při praktickém použití.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO