Univerzální cloudový nástroj pro tvorbu 3D tiskových řezů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Táto bakalárska práca sa zaoberá návrhom a implementáciou cloudového nástroja pre prípravu 3D modelov pre 3D tlač. 3D tlač sa stáva súčasťou našich životov a dostáva sa napríklad do škôl, kde spája digitálny svet s fyzickým svetom. V dnešnej dobe školy nedisponujú dostatočným výpočtovým výkonom k spracovaniu náročnejších 3D modelov pre 3D tlač. Toto zistenie ma viedlo k vytvoreniu cloudového nástroja, kedže cloud poskytuje dostatočný výpočtový výkon a je ho možné rozdeliť medzi viacero užívateľov zároveň. Cloudový nástroj rieši problém nedostačujúceho výkonu k prekladu 3D modelu do jazyka G-kód, ktorému rozumie 3D tlačiareň. Riešenie prebieha pomocou prenechania náročnej výpočtovej logiky na strane cloudu a užívateľ len upravuje model podľa svojich predstáv vo webovom rozhraní cloudového nástroja.
This bachelor thesis deals with the proposal and implementation of a cloud tool for preparation 3D models for 3D printing. 3D printing become a part of our lives and it is getting into schools, where it combines the digital world with the physical world. Nowadays schools have not sufficient computational power to handle demanding 3D models for 3D printing. This ascertainment has led me to create a cloud tool, because cloud provides sufficient computational power and it can be shared beetween multiple users at the same time. The cloud tool solves the problem of insufficient power to translate 3D models to G-code, which understands 3D printer. Solution is done by letting the demanding computing logic on the cloud and user just edit model according to his ideas in the web interface of cloud tool.
Description
Citation
VEJČÍK, J. Univerzální cloudový nástroj pro tvorbu 3D tiskových řezů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Martin Čadík, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jiří Jaroš, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vladimír Bartík, Ph.D. (člen) Ing. David Bařina, Ph.D. (člen) Ing. Radek Kočí, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-12
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " C ". Otázky u obhajoby: Jakým způsobem probíhalo hodnocení kvality tisku? Jednalo se jen o subjektivní dojem autora, nebo byly testy nějak systematizované? Jakým způsobem lze zamezit tomu, aby zejména studenti a mládež, kteří dle tvrzení na straně 20 mají být uživateli této aplikace, ji nezneužívali a nenechávali tisknout předměty, které jsou z pohledu vyučujícího nežádoucí?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO