Mnohaúrovňové automaty a jejich aplikace

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
V tejto práci rozšírime zastarané prístupy v teoretickej informatike. Ukážeme si, že je možný paralelizmus v konečných automatoch zavedením viacúrovňového konceptu. Priblížime si proces kompilácie a stavbu kompilátoru, aby sme mali reálny príklad pre viacúrovňové konečné automaty. Posunieme sa hlbšie do teoretickej informatiky a vysvetlíme si paralelné pravo-lineárne gramatiky a jazyky. Následne si na príklade aj s návrhom implementácie dokážeme tvrdenie. Na záver si spomenieme ďalšie možné odvetvia, kde by sa tento koncept dal využiť.
In this thesis, we will add to already known fnite automata paradigm. We start with basic defnitions used in theoretical informatics. Afterwards we defne multi-level fnite automata, which is the base of this thesis. Then we move on to the compilation process and construction of a compiler. With that we defne lexical analysis as our example for multi-level fnite automata implementation. Once we implement the concept, we compare the new and the old way. Then we dig deeper into theoretical informatics to defne parallel right-linear grammars and languages. To prove a concept we create another concept with implementation strategy, using multi-level framework. Lastly, we mention some other areas in informatics, where this multi-level concept could be useful.
Description
Citation
PŠENÁK, K. Mnohaúrovňové automaty a jejich aplikace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Tomáš Vojnar, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Jan M. Honzík, CSc. (místopředseda) Ing. František Grézl, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Kořenek, Ph.D. (člen) Ing. Aleš Smrčka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-10
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " C ". Otázky u obhajoby: - V čom spočíva prínos viacúrovňového prístupu k lexikálnej analýze? - Aké problémy by bolo treba riešiť pri automatizácii takéhoto prístupu?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO