Portál pro sledování stavu herních serverů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této práce je vyvinutí monitorovací aplikace herních serverů, která se zabývá sběrem a vizualizací monitorovaných dat. Práce nejprve pojednává o existujících řešeních, o jejich výhodách a nevýhodách. Na základě tohoto pozorování je tvořen návrh řešení, zejména návrh monitorovací aplikace a také návrh moderní webové aplikace s aplikačním rozhraním. Aplikační rozhraní je vyvinuto v jazyce PHP ve frameworku Yii. Samotné webové rozhraní je vyvinuto v JavaScriptové knihovně ReactJS. Nezávislou aplikací je monitorovací aplikace, která je také vytvořena v jazyce PHP. Na závěr práce je provedeno zhodnocení dosažených výsledků a efektivity monitorovací aplikace, z dosažených výsledků jsou také vyvozovány další varianty implementace monitoringu a dalších rozšíření aplikace.
The main goal of this thesis is the development of a game server monitoring application which handles collecting and visualisation of collected data. The thesis compares and looks into existing solutions, their pros and cons. The solution is built upon this observation, specifically the design of the monitoring application and a modern web application with API access. The API is created using the Yii PHP Framework. The user interface is created using the ReactJS JavaScript library. The monitoring application itself is an independent application build in PHP. In the conclusion of the thesis, the evaluation of achieved results and the effectivity of the monitoring application is discussed. Based on the results, other implementations of monitoring applications and other extensions of web application are proposed.
Description
Citation
SKÁLA, D. Portál pro sledování stavu herních serverů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Tomáš Hruška, CSc. (předseda) prof. Ing. Lukáš Sekanina, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Fusek, Ph.D. (člen) Ing. František Grézl, Ph.D. (člen) Ing. Bohuslav Křena, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-11
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C. Otázky u obhajoby: Podporuje informační systém vyhledávat a porovnávat jednotlivé herní servery? Popište, případně navrhněte vhodné vizuální srovnání. Plánujete rozšířit model monitorovaných vlastností herních serverů? Zhodnoťte další vlastnosti, které by uživatele mohly zajímat.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO