Lokalizace osob v budově

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práce se zabývá tvorbou systému pro lokalizaci osob v budově. Byl představen systém založený na technologii Bluetooth, který pomocí metody fingerprinting osoby lokalizuje. Výsledný systém se skládá z databáze, webové aplikace, hardwarové vrstvy a služeb zprostředkovávajících komunikaci. Bylo vytvořeno demonstrační video, na kterém systém dosahuje průměrné přesnosti 2.46 m a standardní odchylky 2 m. Výsledky této práce ukazují, že zvolená kombinace technologií vede k úspěšné lokalizaci osob.
The aim of this thesis is to create a personal indoor positioning system. In this work, new systembasedonaBluetoothtechnologyisproposed.Personlocalizationisaccomplishedby usingthefingerprintingmethod.Proposedsystemconsistsofadatabase,awebapplication, a hardware layer and communication services. For the purpose of demonstration of the proposed system a video was made. System in the video, using propsed methods, gained standard accuracy of 2.46 m and standard deviation of 2 m. These results show that the combination of used technology leads to a succesful localization of people in buildings.
Description
Citation
RANDÝSEK, V. Lokalizace osob v budově [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Lukáš Sekanina, Ph.D. (předseda) doc. Ing. František Zbořil, CSc. (místopředseda) RNDr. Petr Fuchs, Ph.D. (člen) Ing. Zbyněk Křivka, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Martínek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-13
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázku oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm výborně (A) . Otázky u obhajoby: Jak se projevuje různá poloha člověka, který drží detekované zařízení, na výsledku lokalizace, resp. jak velký vliv má vzájemná poloha uživatele, detekovaného zařízení a jednotlivých vysílačů?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO