Softwarové aplikace pro tvorbu a účtování opravných položek k pohledávkám

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce se zabývá problematikou pohledávek a zaměřuje se především na tvorbu opravných položek k pohledávkám. Cílem bakalářské práce je vytvoření algoritmu tvorby opravných položek k pohledávkám pro zvolenou společnost. V teoretické části jsou okrajově vymezeny základní pojmy, které se týkají informačního systému a informačních technologií. Stěžejní část teoretické části je zaměřena na charakteristiku vybraných pojmů spojených s rozsáhlou problematikou pohledávek. Akcent je soustředěn zejména na pohledávky po lhůtě splatnosti a s tímto související možnosti tvorby opravných položek k pohledávkám. V praktické části je věnována pozornost nejen návrhu nástroje pro tvorbu opravných položek k pohledávkám, ale v jejím rámci je také navržena vnitřní účetní směrnice pro tvorbu opravných položek k pohledávkám u vybrané společnosti a její následná implementace za využití navrženého nástroje v prostředí Microsoft Excel.
This bachelor thesis deals with the receivables, and especially the creation of rectifying items for receivables. The main goal is to create an algorithm for creation of rectifying items for receivables for selected company. The theoretical part marginally defines basic concepts related to information system and information technology. The main part of the theoretical part focuses on the characterization of key terms associated with an extensive receivables issues, mainly about overdue receivables and related options of creating rectifying items. The practical part is focused not only to designing an aplication for creation of rectifying items for receivables, but also designing a directive for the creation of rectifying items in the selected company and its implementation using designed application in Microfoft Excel enviroment.
Description
Citation
MAHROVÁ, P. Softwarové aplikace pro tvorbu a účtování opravných položek k pohledávkám [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Manažerská informatika
Comittee
prof. Ing. Vladimír Smejkal, CSc. (předseda) doc. Ing. Miloš Koch, CSc. (místopředseda) Ing. Aleš Klusák, Ph.D. (člen) Ing. Karel Doubravský, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Breinek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-21
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO