Využití dynamického programování v grafových algoritmech

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá grafovými algoritmy, jejich využitím a přínosem optimalizační metody dynamického programování. Tento přínos je předveden uživateli pomocí aplikace. Grafové algoritmy najdou využití v mnoha odvětvích lidské činnosti i dnes. Používají se ve směrování paketů nebo například v navigaci. V práci jsou zpracovány tři metody, které patří mezi grafové algoritmy. Tyto problémy řeším klasickým i dynamickým způsobem a následně zjištěná data jsou porovnána.
This work is about graph algorithms, their use and the benefit of the optimization method of dynamic programming. This benefit is show to the user via the graphic application. Graph algorithms find use in many sectors of human activity. They are used in packet routing or, for example, navigation. There are three methods of graph algorithms used in this work. This problems are solved with classic and dynamic way and measured data are compared.
Description
Citation
BILOŠ, M. Využití dynamického programování v grafových algoritmech [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Dr. Ing. Dušan Kolář (předseda) doc. Dr. Ing. Jan Černocký (místopředseda) Ing. Ivana Burgetová, Ph.D. (člen) Dr. Ing. Petr Peringer (člen) doc. Ing. Zdeněk Vašíček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-10
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm D. Otázky u obhajoby: V textu zmiňujete, že by bylo lepší porovnat časovou složitost dle průměrného stupně grafu, což ale není funkce. Pro graf se 100 hranami a 10 vrcholy nebude přece časová složitost odpovídat grafu s 1000 hranami a 100 vrcholy, kde je stejný průměrný stupeň. Jak by takové porovnání vypadalo? Vůči kterým algoritmům by bylo zajímavější experimentálně porovnávat časové složitosti dynamických variant?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO