Modelování a simulace BGP

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práca sa zaoberá modelovaním a simuláciou BGP protokolu v rámci prostredia OMNeT++. V úvodnej časti je priblížený BGP protokol, jeho základné dátové štruktúry a konečný automat nadviazania susedstva. Ďalej je predstavený spôsob konfigurácie protokolu na Cisco zariadeniach. Následne je uvedený popis aktuálneho stavu implementácie BGP protokolu v rámci simulačného prostredia OMNeT++, jeho nedostatky a zistené problémy. Druhá časť práce sa zaoberá návrhom, implementáciou a testovaním danej funcionality BGP protokolu a simulačných modelov. Na záver sú uvedené celkové dosiahnute výsledky a zhodnotenie práce.
This Master's thesis deals with modeling and simulation of BGP protocol within the OMNeT++ environment. The BGP protocol is described with employed data structures and the finite state machine of BGP peering. Next, the basic configuration is outlined involving the setup of the BGP protocol on Cisco devices. Further, BGP for OMNeT++ state-of-the-art is investigated together with its lack of functionality and issues. The second part of this thesis deals with design, implementation, and testing of the new functionality of BGP protocol and simulation models. The last section describes the overall achieved results.
Description
Citation
NOVÁK, A. Modelování a simulace BGP [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačové sítě a komunikace
Comittee
doc. Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jan Kořenek, Ph.D. (místopředseda) prof. RNDr. Milan Češka, CSc. (člen) doc. RNDr. Eva Hladká, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Jaroš, Ph.D. (člen) Ing. Petr Matoušek, Ph.D., M.A. (člen)
Date of acceptance
2019-06-18
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázku oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " B ". Otázky u obhajoby: V práci je demonstrována ukázka výpadku linky a její následné odebrání ze směrovací tabulky a tabulky sousedů. Jak se zachová Vaše implementace v případě tzv. flappování  linky?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO