Generování modelů pro testy ze zdrojových kódů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
ílem této diplomové práce je navrhnout a implementovat nástroj pro automatické generování cest ze zdrojových kódů. V rámci práce byla nastudována problematika testování založeného na modelech a navrženo možné řešení automatického generátoru, dle kritérií pokrytí definovaných nad modelem CFG. Stěžejním bodem diplomové práce je návrh a popisuje implementaci nástroje. Nástroj podporuje množství kritérií pokrytí, které umožňují uživateli navrhovaného nástroje zaměřit se na konkrétní aspekt zkoumaného systému, který chce pokrýt testy. Navíc je nástroj přizpůsoben pro další požadavky na velikost generované testovací sady, reflektující reálné požadavky s praktickým využitím. Generátor byl implementován v jazyce C++ a webové rozhraní k němu v jazyce Python, které zároveň slouží pro integraci do platformy Testos.
The aim of the masters thesis is to design and implement a tool for automatic generation of paths in source code. Firstly was acquired a study of model based testing and possible design for the desired automatic generator based on coverage criteria defined on CFG model. The main point of the master theis is the tool design and description of its implementation. The tool supports many coverage criteria, which allows the user of such tool to focus on specific artefact of the system under test. Moreover, this tool is tuned to allow aditional requirements on the size of generated test suite, reflecting real world practical usage. The generator was implemented in C++ language and web interface for it in Python language, which at the same time is used to integrated the tool into Testos platform.
Description
Citation
KRAUT, D. Generování modelů pro testy ze zdrojových kódů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Inteligentní systémy
Comittee
doc. Ing. František Zbořil, CSc. (předseda) doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vítězslav Beran, Ph.D. (člen) doc. RNDr. Aleš Horák, Ph.D. (člen) Ing. Martin Hrubý, Ph.D. (člen) Ing. Jaroslav Rozman, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-19
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO