Modelem řízený vývoj Spark úloh

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cieľom diplomovej práce je popísať framework Apache Spark , jeho štruktúru a spôsob jeho funkcionality. Práca sa taktiež zaoberá problematikou modelom riadeného vývoja a modelom riadenej architektúry. Popísané sú ich výhody, nevýhody a spôsob využitia. Hlavná časť práce je zameraná na návrh modelovacieho jazyka prispôsobeného pre vytváranie úloh v prostredí Apache Spark . Predstavená je výsledná aplikácia, ktorá ponúka užívateľovi možnosť vytvoriť graf pomocou navrhnutého modelovaného jazyka. Z aplikácie je možné vygenerovať zdrojový kód modelovaného grafu v jazyku Scala .
The aim of the master thesis is to describe Apache Spark framework , its structure and the way how Spark works . Next goal is to present topic of Model- Driven Development and Model-Drive Architecture . Define their advantages , disadvantages and way of usage . However , the main part of this text is devoted to design a model for creating tasks in Apache Spark framework . Text desribes application , that allows user to create graph based on proposed modeling language . Final application allows user to generate source code from created model.
Description
Citation
BÚTORA, M. Modelem řízený vývoj Spark úloh [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy
Comittee
prof. Ing. Tomáš Hruška, CSc. (předseda) doc. Dr. Ing. Dušan Kolář (místopředseda) doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (člen) Mgr. Kamil Malinka, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Rybička, Dr. (člen) RNDr. Marek Rychlý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-20
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm D. Otázky u obhajoby: Mohl byste vyjasnit cíle práce, zejména s jakým záměrem byly popsané modely navrhovány a jak mají usnadnit vývoj aplikací? Umožňuje váš model vytvořit bezstavový výpočet?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO