Extrakce informací z webových stránek

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Táto diplomová práca sa zaoberá súčasným stavom technológií používaných na sťahovanie webových stránok a extrakciou štruktúrovaných informácií z nich. Popisuje dostupné nástroje, ktoré umožňujú a zjednodušujú tento proces. Ďalej sa venuje základnému prehľadu technológií používaných pre vytváranie webových stránok. Nachádzajú sa tu informácie o tvorbe informačných systémov s webovým používateľským rozhraním v prostredí Java Enterprise Edition (Java EE). Hlavnou časťou je návrh a implementácia webovej aplikácie pre definíciu a správu extrakčných úloh. V závere je popísané testovanie aplikácie na reálnych webových stránkach a zhodnotenie dosiahnutých výsledkov.
This master thesis is focused on current technologies that are used for downloading web pages and extraction of structured information from them. The paper describes available tools to make this process possible and easier. Another part of this document provides the overview of technologies that can be used for creating web pages. Also, there is an information about development of information systems with web user interface based on Java Enterprise Edition (Java EE) platform. The main part of this master thesis describes design and implementation of application used to specify and manage extraction tasks. The last part of this project describes application testing on real web pages and evaluation of achieved results.
Description
Citation
BUKOVČÁK, J. Extrakce informací z webových stránek [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy
Comittee
prof. Ing. Tomáš Hruška, CSc. (předseda) doc. Dr. Ing. Dušan Kolář (místopředseda) doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (člen) Mgr. Kamil Malinka, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Rybička, Dr. (člen) RNDr. Marek Rychlý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-20
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B. Otázky u obhajoby: Popište možný způsob rozšíření aplikace o další komponenty pro stahování a extrakci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO