Zhodnocení kvalitativního přínosu rozvojového projektu spolufinancovaného z finančních fondů EU

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce v první části se zaměřuje na teoretický popis regionální politiky Evropské unie, způsob, jaký se vyvýjela a na popis cílů, které měla v jednotlivých programovacích obdobích. V této časti práce je také popsáno, z kterých fondů Evropské unie čerpají prostředky jednotlivé cíle. Dále zde vymezuji všechny operační programy, na základě kterých lze čerpat finanční prostředky pro poskytování dotací z těchto fondů. U konkrétního projektu spolufinancovaného ze zdrojů Evropské unie uvádím ekonomický rozbor projektu a za pomoci dotazníkového šetření také provádím zhodnocení kvalitativního přínosu projektu pro rozvoj regionu.
The first part of my work focuses on the theoretical description of EU regional policy, its evolution and the description and the objectives of the different programming periods. In this part of the work is also described which EU funds are being used for co-financing of different goals. Furthermore I define all operational programs which can be used to draw funds to provide grants. These information are necessarry to choose the right operational program to use. For the particular project co-financed from the European Union, I present an economic analysis of the project and a questionnaire survey which I use to do a qualitative assessment of the project and its help for the development of the region.
Description
Citation
PŠENIČKA, M. Zhodnocení kvalitativního přínosu rozvojového projektu spolufinancovaného z finančních fondů EU [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
prof. Ing. Marie Jurová, CSc. (předseda) Ing. Martin Slezák (místopředseda) doc. PhDr. Martina Rašticová, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radek Doskočil, Ph.D., MSc (člen) doc. Ing. Vít Chlebovský, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-13
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO