Automatizovaná syntéza stromových struktur z reálných dat

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Táto diplomová práca sa zaoberá problematikou analýzy štrukturovaných stromových dát. Cieľom práce je návrh a implementácia nástroja pre automatizovanú detekciu závislostí vzoriek reálnych dát, pričom zohľadňuje ich stromovú štruktúru a hodnoty uzlov. Nástroj vytvorí predpis pre syntézu umelých dát, ktoré sú významom a štruktúrou podobné reálnym vzorkám. Nástroj je súčasťou platformy Testos vyvíjané na Fakulte informačných technológií.
This masters thesis deals with analysis of tree structure data. The aim of this thesis is to design and implement a tool for automated detection of relation among samples of read data considering their three structure and node values. Output of the tool is a prescription for automated synthesis of data for testing purposes. The tool is a part of Testos platform developed at FIT BUT.
Description
Citation
ŽELIAR, D. Automatizovaná syntéza stromových struktur z reálných dat [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy
Comittee
doc. Dr. Ing. Dušan Kolář (předseda) prof. RNDr. Alexandr Meduna, CSc. (místopředseda) Ing. Vladimír Bartík, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radek Burget, Ph.D. (člen) Ing. Aleš Smrčka, Ph.D. (člen) doc. Ing. Oldřich Trenz, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-14
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm D - uspokojivě. Otázky u obhajoby: Práce je limitována pouze na JSON soubory. Jak by šlo rozšířit Vaši metodu (a nástroj) tak aby podporovala i jiné formáty (např. XML, ale i třeba LaTeX dokumenty, program C/C++, atd.)? Jsou výstupní abstraktní stromy minimalní? Bylo by možné aplikovat další redukce, např. agregaci listových variant do intervalů nebo regulárních výrazů? Diskutujte časovou a paměťovou složitost vytvořené metody/aplikace.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO