Aplikace rozšířené reality: Měření rozměrů objektů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této diplomové práce je navrhnout a implementovat aplikaci pro automatizované měření objektů v rozšířené realitě. Zaměřuje se na automatizaci celého procesu, aby uživatel prováděl co nejmenší počet manuálních akcí. Navržené rozhraní rozděluje měření do několika kroků, ve kterých dává uživateli instrukce pro postup do další fáze. Výsledkem je aplikace pro systém Android s technologií ARCore. Ta je schopná určit minimální rozměry kvádru pro obalení objektu obecného tvaru ležícího na vodorovné podložce. Chyba měření se v závislosti na okolních podmínkách pohybuje v řádu jednotek procent.
The goal of this diploma thesis is design and implementation of an application for automated measurement of objects in augmented reality. It focuses on automating the entire process, so that the user carries out the fewest number of manual actions. The proposed interface divides the measurement into several steps in which it gives the user instructions to progress to the next stage. The result is an Android application with ARCore technology. Is capable of determining the minimal bounding box of an object of a general shape lying on a horizontal surface. Measure error depends on ambient conditions and is in units of percent.
Description
Citation
KARÁSEK, M. Aplikace rozšířené reality: Měření rozměrů objektů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Bezpečnost informačních technologií
Comittee
prof. Ing. Tomáš Hruška, CSc. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Vašíček, Ph.D. (místopředseda) doc. RNDr. Milan Češka, Ph.D. (člen) Ing. Matěj Grégr, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Jaroslav Hrdina, Ph.D. (člen) Mgr. Kamil Malinka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-14
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO