Webová aplikace pro hodnocení kvality obrazu a videa

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce dala za vznik webové aplikaci pro hodnocení kvality obrazů a videí, a to především těm s vysokým dynamickým rozsahem (HDR). K hodnocení se používají metriky, jejichž výsledky budou sloužit pro věděcké účely a také pro přiblížení tohoto způsobu hodnocení mezi širší veřejnost. Ta bude mít k dispozici asistenta pro jednodušší pochopení celé aplikace. Aplikace má za cíl být co nejvíce autonomní a dynamická. Například, aby se mohly nové metriky přidávat z administračního prostředí a nebyla potřeba úprava na straně serveru. Administrátor bude moci nahrát metriku, lokální knihovny, spouštěcí skript a definovat parametry poskytující metrice potřebné údaje ze zpracovaného obrazu či videa. Na straně serveru bude vyžadována pouze instalace systémových aplikací a knihoven.
This work will be a web application for image and video quality assessment, especially those with a high dynamic range (HDR). The metrics are used for the evaluation, the results of which will be used for scientific purposes. Broader public citizens will be acquainted with this issue. This app will have an assistant available for a simple understanding of the whole application. The application also tries to be autonomous and dynamic. For example, new metrics can be added from the administration environment and editing on the server side is not required. The administrator will be able to upload a metric, a local library, a startup script, and define the parameters. The parameters provide metrics necessary data from the processed image or video. Only installation of system applications and libraries will be required on the server side.
Description
Citation
PÍČ, K. Webová aplikace pro hodnocení kvality obrazu a videa [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy
Comittee
doc. Ing. Jaroslav Zendulka, CSc. (předseda) prof. RNDr. Alexandr Meduna, CSc. (místopředseda) Ing. Miroslav Balík, Ph.D. (člen) Ing. Vladimír Bartík, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radek Burget, Ph.D. (člen) Ing. Filip Orság, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-18
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C. Otázky u obhajoby: V úvodu práce autor uvádí, že největší problém je různorodost metrik (odlišné parametry, závislost). Jak je tento problém adresován? Jaké programovací jazyky mohou být v současném řešení použity pro implementaci metrik? Je v aplikaci možné vygenerovat odkaz na výsledek vyhodnocení metriky, který by se dal následně sdílet? Jak je řešena bezpečnost a odolnost aplikace vůči útokům (CSRF, session hijacking , injection, ...)?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO