Nástroj pro ladění post-mortem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cieľom tejto práce je kontrolovať užívateľom špecifikované vlastnosti nad stopou programu alebo nad log súborom, ktoré by mal program spĺňať alebo naopak, ktoré by nemal spĺňať. Vlastnosti a ich opis sú základom nástroja pre ladenie post-mortem. Sú transformované na deterministický konečný automat aby sa dali overovať v stopách programov a ich opis je dôležitý pre vyhľadávanie konkrétnych udalostí v stopách programov, ktoré sú automatu posielané na vstup. Výstupom nástroja je výsledná správa o tom či boli vlastnosti splnené alebo porušené. Vytvorené riešenie poskytuje overovanie vlastností stôp programov, log súborov bez ohľadu na ich formát a aké udalosti predchádzali porušeniu vlastnosti.
The goal of this work is checking specific properties in trace which program should meet or which it shouldn't meet. Properties and their description are basis of this tool for post-mortem debbuging. Properties are transformed to deterministic finite automaton for checking in trace and their description is important for searching events in trace. Events are pass to automaton as input. Output of a tool is report if properties are meet or not. Solution provides check of properties regardless of log format and shows events that preceded violation of the properties.
Description
Citation
KAPIČÁK, P. Nástroj pro ladění post-mortem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Tomáš Vojnar, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Jan M. Honzík, CSc. (místopředseda) Ing. František Grézl, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Kořenek, Ph.D. (člen) Ing. Aleš Smrčka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-10
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " E ". Otázky u obhajoby: Proč jste neprovedl integraci do Testosu? Vlastnosti popisujete bezkontextovou gramatikou (str. 10) a z nich vytváříte konečný automat (str. 17) - popište jakým postupem to děláte.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO