Aplikace na podporu výuky dynamického programování

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Webová aplikácia, ktorá je výsledkom tejto práce, sa zaoberá technikou návrhu algoritmov s názvom dynamické programovanie. Aplikácia na konkrétnych príkladoch poukazuje na jej princípy a výhody. Pri každom príklade je konkrétny algoritmus teoreticky vysvetlený a jeho priebeh je znázornený pomocou dynamicky vypĺňanej tabuľky. Okrem toho aplikácia porovnáva efektivitu riešenia technikou dynamického programovania s jednoduchým rekurzívnym riešením pomocou grafov a tabuľky.
A result of this bachelor thesis is a web application which focuses on computer programming method called dynamic programming. Principles and advantages of dynamic programming are explained on several examples. Dynamic programming algorithm is explained both theoretically and also practically by a dynamically filled up table. Dynamic programming solution is also compared with simple recursive solution in charts and table.
Description
Citation
NEREČA, T. Aplikace na podporu výuky dynamického programování [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Dr. Ing. Dušan Kolář (předseda) doc. Dr. Ing. Jan Černocký (místopředseda) Ing. Ivana Burgetová, Ph.D. (člen) Dr. Ing. Petr Peringer (člen) doc. Ing. Zdeněk Vašíček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-10
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B. Otázky u obhajoby: Jak je to z rozšiřitelností aplikace? Jak složité by bylo přidání dalších úloh dynamického programování.  Proveďte podrobné srovnání přístupů zdola-nahoru a shora-dolů. Uveďte výhody a nevýhody obou přístupů. 
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO