Návrh rozvoje společnosti působící na trhu s elektřinou

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Uvedená diplomová práce se zabývá vytvořením plánu rozvoje společnosti v rámci vybraného portfolia služeb na trhu s elektřinou. Teoretická část se zaměřuje na detailní popis možností rozvoje společnosti a problematice strategického řízení, především na vybrané analýzy obecného, tržního a vnitřního prostředí. V analytické části jsou identifikovány a analyzovány klíčové faktory působící na vybranou společnost QUANTUM, a.s. a ovlivňující její působení na trhu s elektřinou, a dále zhodnoceno vnitřní prostředí společnosti. Na základě výsledků z provedených analýz je vypracován návrh rozvoje společnosti pro upevnění pozice na trhu s elektřinou a vypracovány kroky k dosažení zvolené strategie. Součástí návrhů je také zhodnocení rizik a přínosů navrhované strategie.
This diploma thesis deals with the creation of the development plan within the selected portfolio of services on the electricity market. The theoretical part focuses on a detailed description of the possibilities of company development and strategic management issues, especially on selected analyzes of general, market and internal environment. In the analytical part are identified and analyzed the key factors affecting the company affecting its operation in the electricity market, as well as the evaluation of the internal environment of the company. Based on the results of the analyzes, a proposal for the development of QUANTUM, a.s. to consolidate the electricity market position and steps to achieve the chosen strategy. The proposals also include a risk assesment and evaluation of the benefits of the proposed strategy.
Description
Citation
MATIOVSKÝ, D. Návrh rozvoje společnosti působící na trhu s elektřinou [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
doc. Ing. Robert Zich, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Vít Chlebovský, Ph.D. (místopředseda) Ing. František Milichovský, Ph.D., MBA, DiS. (člen) Ing. Pavel Mráček, Ph.D. (člen) Ing. Markéta Kruntorádová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-09-11
Defence
Otázka č. 1 - od vedoucího práce - zodpovězeno Otázka č. 2 - též zodpovězeno Otázky oponenta: odpovězeno Ing. František Milichovský, Ph.D., MBA, DiS. - Jakým způsobem byla hodnocena rizika v návrhové části. Jsou projednávány legislativní změny, které lze považovat za hrozbu. Ing. Markéta Kruntorádová, Ph.D. - predikce ekonomického zhodnocení návrhové části, prodej elektřiny - přesvědčení ke změně, majetková struktura podniku. doc. Ing. Robert Zich, Ph.D. - Koncept strategie společnosti, business strategie.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO