Industrializace a vývoj obrábění v oblasti výroby jaderných komponent

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem této práce je rozbor industrializace a vývoje obrábění v oblasti jaderných komponent z hlediska samotného obrábění a také z hlediska CNC obráběcích strojů. Nejprve je vybrán představitel pro danou oblast, Framatome, a dále jsou představeny a analyzovány klíčové obráběcí operace. Následně je navržena obráběcí technologie, která je verifikována pomocí obráběcích testů a metody párování materiálu nástroje a obrobku a je vytvořen model sil při obrábění.
The aim of this work is the analysis of industrialization and development of machining in the field of nuclear components in terms of machining itself and also in terms of CNC machine tools. First, a representative for the area, Framatome, is selected and key machining operations are presented and analysed. Subsequently, the machining technology is designed, and it is verified by machining tests and the method of Couple tool-material. Model of machining forces is developed.
Description
Citation
KOLMAČKA, J. Industrializace a vývoj obrábění v oblasti výroby jaderných komponent [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Industrial Engineering
Comittee
prof. Ing. Guillaume Fromentin, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Miroslav Píška, CSc. (místopředseda) Ing. Yann Paire, Ph. D. (člen) Ing. Frédéric Rossi, Ph.D. (člen) Ing. David Prat, Ph.D. (člen) Ing. Fabien Viprey, Ph.D. (člen) Ing. Petra Sliwková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-09-18
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky oponentů. V průběhu obhajoby byly položeny následující doplňující otázky: How could you change cutting condition? Describe model of the forces? Detail of the topic of the precise model? Do you use wear test? Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO