Komunikační software pro terminálové klienty linuxového serveru

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V práci je obsažen návrh a realizace prostředí vhodného pro provoz síťových aplikací klientů, jenž používají běžné terminály. Jsou zde realizovány příklady s jejichž pomocí je prezentován způsob využití prostředí. Vychází se zde z centralizovaného způsobu komunikace. Toho je využito i jako možnosti navázání na řídící podsystémy, tedy neomezené možnosti regulace řízení systémů budov a přístup ke spotřebičům, práva uživatelů přistupovat přes datové body k zařízením. Prostředí je vystaveno na operačním systému Linux a databázi MySQL. Jeho nasazení se předpokládá na serveru, tedy v síťovém prostředí. S tím je spojena i celková bezpečnostní politika a zapracováno je i sociální ošetření možností klientů.
The thesis contains a proposal and implementation of an environment convenient for operation of network client applications which use common terminals. It also consists of implemented examples where the way of their usage is presented. The centralized way of communication is the basis. The approach is used also for the possibility of their joining with managing subsystems, i.e. unlimited ways of regulation of systems for real estate management, access to devices, user authority access to access data points to the devices. The environment is based on operation system Linux and database MySQL. Their realization is supposed on a server, in the network environment. This relates also to the overall security policy and this work also focused on social treatment of clients possibilities.
Description
Citation
HANÁK, K. Komunikační software pro terminálové klienty linuxového serveru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
doc. Ing. Vladimír Kapoun, CSc. (předseda) doc. Ing. Vladislav Škorpil, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Václav Zeman, Ph.D. (člen) Ing. Ivo Herman, CSc. (člen) doc. Mgr. Karel Slavíček, Ph.D. (člen) prof. Ing. Jiří Mišurec, CSc. (člen)
Date of acceptance
2009-06-10
Defence
K jakému účelu slouží tzv. "tabulka aplikací" ve vašem systému? Jaké je možné využití teorie popisované v kap. 2 ve vašem systému?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO