Systém pro automatické přistávání quadrocopteru.

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá návrhem a realizací systému pro automatické přistávání a stabilizaci výšky letového prostředku známého pod jménem Quadrocopter. Je zaměřena na zpracování obrazových dat z kamery umístěné na palubě tohoto robota. Cílem zpracování obrazu je detekovat přistávací značku a vypočítat vzdálenost od požadované polohy, dále zjistit vertikální vzdálenost od přistávací značky a také úhel natočení vůči značce. Dále je v práci řešena také vertikální stabilizace pro větší letové výšky. Zde je využito měření atmosférického tlaku. Naopak pro nízké letové výšky nad zemí je použit ultrazvukový dálkoměr. V závěru práce je řešena implementace navrženého systému.
This thesis describes the design and implementation of systems for automatic landing and stabilization of air vehicle known as Quadrocopter. It focuses on image processing from a camera placed on board of the robot. The aim of image processing is detect landing target and calculate the distance from the desired position. Further is solved vertical stabilization for higher altitudes. For this function is measured atmospheric pressure. Conversely, for low altitude flight is used a ultrasonic range finder. In the conclusion is solved the implementation of the system.
Description
Citation
VOMOČIL, J. Systém pro automatické přistávání quadrocopteru. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kybernetika, automatizace a měření
Comittee
prof. Ing. Karel Hájek, CSc. (předseda) prof. Ing. Luděk Žalud, Ph.D. (místopředseda) Ing. Marie Havlíková, Ph.D. (člen) Ing. Stanislav Klusáček, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Kučera, Ph.D. (člen) Ing. Miloslav Richter, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-06
Defence
Student obhájil diplomovou práci a odpověděl na položené otázky bez výhrad.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO