Možnosti eliminace smrštění hliněných omítek

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická
Abstract
Hliněné omítky jež jsou aplikovány v interiérech mají funkci nejem estetickou, ale především tepelně akumulační. Aby bylo dosaženo lepších akumulačních vlastností je potřeba nanést omítku v dostatečně silné vrstvě. To však bývá často doprovázeno tvorbou prasklin při vysychání omítky. Tato bakalářská práce se bude zabývat možností eliminace tohoto negativního jevu přídavkem vhodných komponent s cílem potlačit smrštění a praskliny tvorbou ettringitu.
Earth plasters which are applicated in interiers don´t have just an estetic, but mainly heat storage function. To accomplish better storage properties the plaster has to be laid on the wall in sufficient thick ply. But this use to be accompained by creating of cracks during dehydration of the plaster. This bachelor work will be considering possibilities of elliminating this negative event by additing suitable components to suppress shrinkage and cracks by creating ettringite.
Description
Citation
MELICHAR, J. Možnosti eliminace smrštění hliněných omítek [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Chemie, technologie a vlastnosti materiálů
Comittee
prof. RNDr. Josef Jančář, CSc. (předseda) prof. Ing. Jaromír Havlica, DrSc. (místopředseda) prof. Ing. Ladislav Omelka, DrSc. (člen) doc. RNDr. Jaroslav Petrůj, CSc. (člen) prof. Ing. Tomáš Svěrák, CSc. (člen)
Date of acceptance
2010-06-22
Defence
Student prezentoval velmi zajímavé výsledky své bakalářské práce na velmi dobré formální i obsahové úrovni. Otázku oponenta zodpověděl správně a v diskuzi se členy komise prokázal hluboké znalosti tématu své bakalářské práce.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO