Úroky z půjček a úvěrů a jejich daňová uznatelnost v konkrétní OS

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce pojednává o problémech obchodních společností, které jim vznikají v souvislosti s přijímáním úvěrů a půjček a zejména s posouzením nákladových úroků z pohledu daňové uznatelnosti pro účely daně z příjmů právnických osob. Obsahuje návody k aplikaci příslušných ustanovení zákonů. Dále obsahuje návrhy optimalizace složení půjček a úvěrů s ohledem na daňový dopad. Tím napomáhá konkrétním obchodním společnostem k dosažení větších úspor.
This bachelor’s thesis deals with issues that occur in companies in relation to accepting credits and loans, and especially, to evaluating cost interests from the point of view of income tax allowance for the purpose of income tax of a legal entity. Instructions on how to apply relevant legal regulations are contained herein. Further on, there are suggestions included on how to optimize loans and credits structures with respect to their tax impact. Thus, it helps concrete companies reach higher savings.
Description
Citation
BEDNÁŘOVÁ, K. Úroky z půjček a úvěrů a jejich daňová uznatelnost v konkrétní OS [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Daňové poradenství
Comittee
doc. Ing. Marek Zinecker, Ph.D. (předseda) Ing. Miroslav Čáslavský (místopředseda) Ing. Pavel Svirák, Dr. (člen) JUDr. Petra Hanáková (člen) Ing. Jaromír Papírník (člen)
Date of acceptance
2010-06-21
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO