Centrum volnočasových aktivit Brno-Brněnská přehrada

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Navržený objekt centra volnočasových aktivit veslařský klub Vlnovec je situován do jižní části Brněnské přehrady mezi částí Rakovec a Kozí horka. Objekt stojí na sávajícím pozemku tělovýchovné jednoty Lodních sportů Brno s čp. 1236. Idea objektu spočívá v lodi plující pevninou, jehož plachty vypadají jako vlny. Objekt má v nadzemních podlažích navrženo ubytování studentů. V suterénu je navržena restaurace a administrativní zázemí propojené s terasou. V podzemních podlažích jsou šatny, sportoviště, kuchyň a v posledním podzemním podlaží jsou veslařské bazény s loděnicemi propojené s terénem. Na východní straně se nachází dřevěný rošt tribuny. Komunikace kolem objektu jsou navrženy s ohledem na jednoduchost a funkci.
The proposed leisure center building Rowing Club bellows is located in southern part of the Brněnské přehrady between section Rakovec and Kozí horka. The building stands on existing club Lodní sporty Brno in the parcel čp. 1236. The idea of building is a ship sailing on the mainland, whose sails it look like waves. Student accommodation is designed to the second, third and fourth floor. Restaurant and administrative facilities connected to the terrace is designed in the basement. In the first underground floors are designed locker rooms, athletic facilities, kitchen and in the second underground floors is designed rowing pools and rowing boatyards connected to the ground. On the eastern side is a wooden rack tribune. Roads and pavements around the building are designed with simplicity and function.
Description
Citation
NOVOTNÝ, L. Centrum volnočasových aktivit Brno-Brněnská přehrada [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura a rozvoj sídel
Comittee
Date of acceptance
2012-06-14
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO