Obnova a nové využití Svatotomášského dvora v Brně

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Svatotomášský dvůr je kulturní památka města Brna pocházející z konce 18. století. Tato práce se zabývá obnovou a nalezením nového využití pro tento areál, který v současné době slouží pro provoz jezdeckého oddílu. Podstata návrhu spočívá v zachování v původní symetrické kompozici dvora, který vytváří vnitřní prostor, ve kterém budou zrealizovány upravené plochy zeleně s místy pro odpočinek. Tuto strukturu s vnitřní prostorem bude uzavírat terénní hlediště, vznikne tak místo se zelení v centru města, kde lidé mohou nalézt místo klidu. Nové funkční využití objektů bude na společensko-kulturně-komerční úrovni. Levá budova bude věnovaná pro provoz víceúčelového společenského sálu. Hlavní budova bude navržena pro administrativní účely a tomu příbuzné provozy. V pravém objektu se bude nacházet kavárna, obchod a správní jednotka.
The St. Tomas Court is the official historical monument of Brno city dated back to end of 18th century. This thesis is dedicated to reconstruction and rebuilding of the whole building whose premises are currently used by a horse riding club. The purpose of this thesis is to maintain the original symetric composition of the courtyard. The yard area creates an inner space which will be used for verdure redesign including a lounge area. The inner structure will be enclosed by terrain stands. That will create a decent green area in the city centre which could be freely used by general public for relaxation purposes. The whole rebuilding will turn the building into a cultural-commercial premises. The left part of the building will be dedicated for a multipurpose cultural hall. The main building will be used for administration and other related activities. The right wing is going to be turned into cafe, shop and administration unit.
Description
Citation
HOLEŠOVSKÁ, A. Obnova a nové využití Svatotomášského dvora v Brně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura pozemních staveb
Comittee
Date of acceptance
2012-06-11
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO