Nástroje pro soustružení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce se zabývá nástroji pro soustružení a porovnáním výrobků domácí a zahraniční firmy. V první části je soustružení obecně popsáno, včetně základních vztahů. Druhá část je už přímo zaměřena na nástroje, jejich rozdělení a materiály, ze kterých jsou vyráběny. Nakonec je vybráno několik nástrojů tuzemské a zahraniční firmy a ty jsou porovnány.
The bachelor's thesis deals with turning tools and compares domestic and foreign companies' products. The turning is generally described with basic formulas in the first part of the thesis. The second part is aimed on tools, categories of tools and materials which they are made of. In conclusion, there is comparsion of several tools from domestic and foreign producers.
Description
Citation
VÁCLAVEK, J. Nástroje pro soustružení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Josef Chladil, CSc. (předseda) doc. Ing. Jaroslav Prokop, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Karel Kouřil, Ph.D. (člen) doc. Ing. Josef Sedlák, Ph.D. (člen) Ing. Oskar Zemčík, CSc. (člen) Ing. Milan Janský (člen)
Date of acceptance
2010-06-18
Defence
Student seznámil komisi s obsahem své bakalářské práce a zodpověděl dotazy oponenta a členů komise. Je "něco" mezi radiálním a axiálním soustružením? Jsou celistvé nástroje z jednoho materiálu používány často? Jak je namáhán soustružnický nůž? Značení sil. Průřezy držáků soustr. nožů. Je nějak ověřeno, že tuzemský výrobce obráběcích nástrojů dodává nástroje rychleji než zahraniční?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO